Finom mindenmentes piskóta, 25 perc alatt
A hétvégén kísérleteztem ki ezt a szuper finom és egyben olcsó vizes piskóta receptet. Bár még messze a karácsony, de azért nem árthat, ha van a tarsolyotokban egy egyszerű mindenmentes piskóta recept.
Hogyan készítettem?
Egy normál tortaforma megtöltéséhez a hozzávalóim a következők voltak:
- 4 tojás
- 4 -5 púpos evőkanál rizsliszt (a gluténmentes polcról)
- 4 púpos evőkanál gyümölcscukor
- 4 evőkanál víz
Első lépésként szét választottam a hűtőből kivett tojásokat, majd a fehérjéket robotgéppel kemény habbá vertem. Ezek után a sárgáját kevertem össze a gyümölcscukorral egy nagy tálban. Persze itt is a robotgépet használtam. Ehhez adtam hozzá a vizet és fokozatosan a lisztet is. Első alkalommal elég volt 4 púpos evőkanál rizsliszt, de a második próbálkozásra már 5-ös is felvettek a tojások, a lényeg, hogy szép krémes és kellően édes masszát kapjatok.
Ha ez is kész, akkor már csak egy kanállal kell szépen óvatosan beleforgatni a masszába a tojásfehérje habot. Majd ezt a krémet egy sütőpapírral kibélelt tortaformába tenni és 180 fokon, egy légkeveréses sütőben körülbelül 10-15 perc alatt megsütni. Nem érdemes megvárni, hogy megbarnuljon a piskóta, amikor már látjátok, hogy szép arany színe lett a piskóta tetejének, akkor szúrjatok bele egy villát, ha érzitek, hogy jó az állaga, akkor már ki is vehetitek a sütőből.